Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir?
Her zaman sevilmiş olan ve merak edilen Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, konularına değineceğiz. Kadayıf tatlısı tarifi oldukça eski senelere dayanmaktadır. Vazgeçilmez tatlıların arasında olan kadayıf tatlısını bir de bu tarif üzerinden deneyin, emin olun ki yemede yanında yat, sözünün boşa söylemediğini anlayacaksınız.

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir?

Özenle döşenmiş kadayıfların arasına koyacağınız cevizleri miktarını arttırarak, daha bir lezzetli ve besleyici bir tatlı tarihine imza atabilirsiniz. Kadayıf tabağının yanına bir top dondurma koyarak lezzetini daha da arttırabilirsiniz.

Ramazan ayında veya diğer günlerde eve gelen misafirlerinize de rahatlıkla ikram edebileceğiniz kadayıf tatlısının, bir de bu tarifini deneyin. Çocukların ve büyüklerin severek yiyecekleri kadayıf tatlısını yapmayı ihmal etmeyin.

Lafı daha fazla uzatmadan Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, konumuza başlayalım.

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir?

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, Malzemeleri.

  • Üçyüz gram kadayıf
  • Yüzelli gram tereyağı
  • İstediğiniz kadar ceviz

Kadayıf tatlısının tarifi, şerbeti için.

  • Üç su bardağı kadar şeker
  • Dört su bardağı kadar su
  • Beş veya Altı damla limon

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, Yapılışı.!

İlk hesapta şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.

Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu küçük bir tencereye dökün.

Kaynayana kadar bekleyin ve limon suyunu üzerine dökelim.

Beş dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.

Tereyağını eritin ve güzelce kadayıf tellerinin üzerinde gezdirerek dökün.

Kadayıf tellerini iyice harmanlayarak yağlanmasını sağlayın.

Kadayıfın yarısını alarak bir borcama veya küçük bir tepsiye diziyoruz ve üstüne elimizin içi ile bastırarak iyice ezliyoruz.

Bol miktarda cevizi üzerine serpiyoruz ve kalan kadayıfı da üzerine serip elimizle tekrar bastırıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına kadayıfımızı yerleştiriyoruz ve üzeri iyice kızarana kadar bekliyoruz.

Fırından çıkardığımız kadayıfımızı bir kenara koyup 5 dakika kadar bekliyoruz, sonra istediğimiz şekilde dilimliyoruz.

Bu arada soğumuş olan şerbeti tatlımızın üzerinde gezdiriyoruz.

Şerbetim izin soğuk olması önemli Eğer şerbet sıcak olursa kadayıfı mız hamur olur dikkat edin.

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, konusunda sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, konusunda püf noktalara dikkat edelim.

Kadayıfın şerbeti ve tereyağının içine iyice işlemesi için arada bir elinizle didiklemeniz gerekiyor.

Kadayıf şerbetinin soğuk olmasına çok dikkat edin kadayıfın hamur olmasın.

Kadayıf tatlısının tarifi, Hazır kadayıf şerbeti, Hazır kadayıf nasıl şerbetlenir, in kalori miktarı.?

Orta boyuttaki bir porsiyon tatlının kalori miktarı 244 kcal'dır.

Bu da demek oluyor ki şeker ve kolesterol hastalığı Taşıyan kişiler bu tatlıyı yerken dikkat etmesi gerekiyor.

Afiyetler olsun.
Yorum Yapmayı Unutmayın.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları



Disqus Yorumları